image
Sursa foto: Twitter

China a construit un elicopter care arată ca o farfurie zburătoare din filmele SF

În ultima perioadă China a prezentat mai multe arme noi, dar una dintre cele mai spectaculoase este un elicopter numit ”Super Marele rechin alb”, care amintește foarte mult de farfuriile zburătoare din filmele SF realizate în anii ’50, scrie CNN.

Deși aeronava îi duce pe cei care o văd cu gândul la OZN-urile din filmele vechi, China spune că „elicopterul armat” a fost proiectat pentru „viitorul câmp de luptă cu informații digitale”.

TwitterTwitter

Publicația chineză Global Times a publicat o serie de imagini ale aeronavei, numind-o o fuziune dintre mai multe modele moderne de elicoptere precum AH-64 Apache și CH-53 Sea Stallion, din armata americană și Ka-52 și Mi -26 ale armatei ruse. ”Super Marele rechin alb” are 7,6 metri lungime, aproape trei metri înălțime și poate avea la bord două echipaje. Din schemele publicate de presa chineză se vede cum sub carcasele exterioare se află motoare și rotoare, iar forma sa îl face mai dificil de detectat de radare.

TwitterTwitter

Prototipul a fost prezentat săptămâna trecută în cadrul expoziției China Helicopter din Tianjin, iar actuala variantă nu era echipată pentru zbor. CNN scrie că în cazul în care această mașinărie va reuși vreodată să se ridice de la sol nu ar fi primul elicopter inspirat de un OZN. În anii 1950, compania canadiană A.V. Roe (Avro) Aircraft a dezvoltat un echipament cu aspect similar, care a fost în cele din urmă construit și testat de către armata americană.

TwitterTwitter

Testele de zbor au arătat că VZ-9 Avrocar devenea instabil atunci se ridica la mai mult de un metru de la sol și putea atinge doar o viteză de 56 de kilometri pe oră, scrie libertatea.ro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: