image
Sursa foto: Jurnal.md

Slusari, despre legătura dintre cetățenia contra cost, amnistia capitalului, vizitele în Emiratele Arabe și miliardul furat

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, prezintă câteva acțiuni ale binomului Plahotniuc - Dodon, precum legea cetățeniei contra cost și amnistia capitalului și legătura acestora cu interesul pentru Emiratele Arabe Unite, care, în opinia sa, ar putea avea consecințe grave pentru Republica Moldova.

Iată care sunt mai multe „acțiuni orchestrate” de Plahotniuc și Dodon, punctate de Alexandru Slusari:

1. Plahotniuc și Dodon promovează și asigură adoptarea și promulgarea modificărilor legislative privind acordarea cetățeniei contra cost în condițiile anonimatului.

2. Filip și Dodon întreprind vizite în Emiratele Arabe Unite, o țară off-shore.

3. Moldova deschide ambasada în Emiratele Arabe Unite, care nu întră nici în primele 25 de țări - parteneri comerciali ai Moldovei.

4. Parlamentul, în mare pripă, adoptă, iar președintele Dodon promulgă legea amnistiei capitalului în pofida poziției partenerilor externi și a societății civile.

5. În scurt timp, Plahotniuc chipurile devine un acționar al companiei din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, care este specializată în businessul agricol și obține dividende de câteva milioane de euro, deși în declarația de avere scrie cu greșeală denumirea acestei firme.

6. Ministrul Economiei, Gaburici, merge în Emiratele Arabe Unite pentru a lansa Programul de dobândire a cetățeniei R. Moldova prin investiție și se întâlnește cu mai mulți antreprenori de acolo, care manifestă un interes sporit față de agricultura moldovenească.

7. Ministrul Agriculturii de două ori repetă ideea necesității de a permite străinilor să procure terenurile agricole.

În opinia lui Alexandru Slusari, toate aceste acțiuni atrag consecințe nefaste pentr Republica Moldova.

„Sub paravanul legilor cetățeniei contra cost și amnistiei capitalului, Plahotniuc va organiza și va coordona întrarea în Moldova a banilor murdari, inclusiv miliardelor furate din cele trei bănci. Un grup de persoane din țările arabe (suficient 30 în loc de 30 de mii de sirieni) vor primi cetățenia Moldovei și vor procura cernoziomurile noastre la un preț de nimic”, a avertizat vicepreședintele Platformei DA.

Noutăţile partenerilor

comentarii: