image
Sursa foto: Poliția de Frontieră

Protestele agricultorilor continuă; Vama Leușeni, blocată din nou

Protestele agricultorilor continuă și astăzi în mai multe locații din țară. Poliția de Frontieră anunță că fermierii au blocat din nou drumul de acces spre punctul de trecere a frontierei Leușeni.

„Circulația vehiculelor este imposibilă în contextul protestelor organizate de fermieri. La fața locului sunt prezente echipele comune IGPF, IP Hâncești și INSP pentru a menține ordinea publică și a restabili fluxul în trafic”, precizează Poliția de Frontieră.

Călătorii sunt îndemnați să opteze din timp pentru alternativele disponibile, cum ar fi: PTF Sculeni, PTF Costești sau PTF Leova-Bumbăta, pentru a evita eventualele neplăceri și întârzieri.

Precizăm că fermierii și-au reluat protestele săptămâna trecută, blocând de mai multe ori drumul de acces spre vama Leușeni. Agricultorii spun că sunt nemulțumiți că autoritățile nu intervin cu subvenții pentru atenuarea pierderilor din ultimii doi ani și spun că, fără o alocare de cel puțin 400 de milioane de lei din partea Guvernului, nu vor putea începe lucrările agricole de primăvară. Pentru vineri sunt planificate discuții cu fermierii la Ministerul Agriculturii, iar la acestea va participa și premierul Dorin Recean.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: