image
Sursa foto: privesc.eu

Sechestru pe mai multe active în legătură cu jaful bancar; PG ar putea cere în scurt timp ridicarea imunității unor deputați

În contextul devalizării sistemului bancar și a raportului Kroll 2, Procuratura Generală a inițiat mai multe acțiuni de aplicare a sechestrului unor active, pe lângă cele despre care deja se știe. Despre aceasta a anunțat șefului statului, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Mai mult, Igor Dodon a precizat că, în viitorul apropiat, Procuratura ar putea cere ridicarea imunității mai multor deputați vizați în investigarea devalizării sistemul bancar.

„În cadrul ședinței, a avut loc examinarea acțiunilor organelor abilitate în legătură cu devalizarea sistemului bancar și tot ce ține de Kroll 2. Procuratura Generală, în noua componență, mai exact unul din adjuncți, a inițiat mai multe acțiuni de blocare și de punere a sechestrului pe unele active a unor persoane vizate în raportul Kroll, pe lângă Gemeni, Prime și alte active despre care presa a scris. Am fost informați că dacă vor exista informațiile necesare pentru ridicarea imunității, Procuratura Generală ar putea veni în timp apropiat cu solicitări în acest sens. Există mai multe cauze penale pe rol. Banca Națională este în contact cu Procuratura Generală și agenția Kroll”, a declarat Dodon.

Solicitat să ofere detalii despre ridicarea imunității unor deputați, Igor Dodon a declarat că „au loc investigații și dacă PG va decide că sunt suficiente motive, va veni cu solicitare”. „Eu sper că acest lucru se va întâmpla cât mai repede”, a punctat șeful statului.

Cât privește veridicitatea raportului Kroll 2, publicat săptămâna trecută de Renato Usatâi, președintele a menționat că nici BNM și nici PG „n-au putut să confirme veridicitatea”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: