image
Sursa foto: jurnal.md

„O parte din vechii procurori încearcă să se revanșeze”

„O parte din vechii procurori, care sunt acum în funcție, încearcă să se revanșeze față de acțiunile din trecut. Judecătorii și procurorii învață acum din mers să acționeze independent.” Astfel au comentat unii deputați ai blocului ACUM decizia procurorilor anticorupție de a cere arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului șef al PD, Vladimir Plahotniuc. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Moderatorul emisiunii Vitalie Călugăreanu i-a întrebat pe invitații săi cum se explică faptul că aceeași procurori, care pe timpul guvernării PD nu i-a deschis dosare penale lui Plahotniuc, acum au cerut arestarea lui.

„Eu cred că o parte din procurorii care sunt în acest moment în funcție încearcă să se revanșeze, încearcă să iasă din tranșeele adânci în care s-au pomenit atunci când toate deciziile în sistem se luau la GBC în configurația intereselor promovate de domnul Plahotniuc. Anumiți procurori sunt pregătiți să-și suflece mâinecele și să ducă până la capăt anumite dosare”, a declarat deputatul Igor Munteanu.

„Atât domnul Clima, cât și domnul Morari, cât și ceilalți judecători și procurori, au libertatea de a decide după lege. Da, cetățenilor le vine greu să creadă acest lucru și, cu siguranță, colegul nostru din opoziție tot îi va fi greu să creadă acest lucru. Judecătorii și procurorii învață acum din mers să acționeze independent și să acționeze în strictă conformitate cu legea”, a spus deputatul Mihai Popșoi.

De partea cealaltă, deputatul PD Igor Vremea spune că acțiunile întreprinse împotriva fostului șef de partid Vladimir Plahotniuc au un singur scop. „Pentru a sustrage atenția de la problemele reale pe care le ridică cetățenii, mai cu seamă în campania electorală când te duci și discuți cu oamenii. Este mai convenabil de a merge pe o asemenea cale. Bine, a fost făcut anunțul de pornire a urmăririi penale. Procurorul vine întotdeauna cu anumite acuzări. Eu vreau să cred în buna intenție a ceea ce se face, dar ultimul cuvânt rămâne, totuși, să fie spus de instanța de judecată”, a spus Igor Vremea.

Deputații blocului ACUM au replicat că își propun să „implementeze reforma justiției, astfel ca după evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor, cei corupți și cu probleme de integritate să fie scoși din sistem”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: