image
Sursa foto: jurnal.md

Klaus Iohannis: „Am decis să retrag toate decorațiile tuturor celor care au condamnări penale”

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că va retrage „toate decorațiile” acordate „tuturor celor care au condamnări penale” și care se încadrează în prevederile legale.

„Am decis să retrag toate decorațiile tuturor celor care au condamnări penale și care se încadrează în prevederile legii care prevede procedură de retragere a ordinelor naționale. Am demarat această procedură și sper că va fi finalizată în foarte scurt timp", a declarat Iohannis, întrebat dacă îi va retrage decorația fostului premier român Adrian Năstase.

Iohannis a răspuns astfel controversei referitoare la prezența fostului premier român la recepția de la Cotroceni de Ziua Națională a României și dacă îi va retrage decorația.

Este, totodată, și un răspuns dat Societății Timișoara, care i-a cerut, printr-o scrisoare deschisă, să retragă decorațiile celor care au condamnări penale, Adrian Năstase fiind cap de listă.

Procesul de identificare a acestor persoane a fost demarat și analiza va fi finalizată în foarte scurt timp, a precizat președintele, care va semna decretele de retragere a decorațiilor.

Fostul prim-ministru al României, Adrian Năstase, a fost decorat, în 2002, de fostul președinte Ion Iliescu, cu Ordinului Național „Steaua României” în grad de Mare Cruce. Această distincție a făcut posibilă prezența lui Adrian Năstase pe lista de invitați la recepția de Ziua Națională.

Anunțul lui Klaus Iohannis a fost făcut, într-o conferință de presă, imediat după ce l-a decorat pe ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Cruce.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: