image
Sursa foto: Jurnal.md

PG a pornit un dosar penal privind finanțarea PSRM, după publicarea înregistrărilor cu Dodon și Plahotniuc

Procuratura Generală anunță că a pornit un dosar penal pe numele lui Igor Dodon, pentru finanțarea ilegală de peste hotare a PSRM, după ce în spațiul public au apărut informații că Dodon ar fi primit bani pentru partid din Rusia.

„ Având în vedere multiplele adresări și solicitări de informații, parvenite în adresa Procuraturii Generale în legătură cu apariția în spațiul public a unor date, care pun la îndoială legalitatea finanțării unor formațiuni politice, Procuratura Generală vine cu următoarele precizări:

Informațiile apărute recent în presă au servit temei pentru autosesizarea procurorilor și inițierea pe caz a unui proces penal.

În procesul investigațiilor procurorii au demarat o serie de acțiuni în vederea elucidării obiective a circumstanțelor cazului, inclusiv au ridicat probe și au purces la audierea persoanelor”, se arată scris în comunicatul Procuraturii Generale.

Amintim că la o întâlnire cu Vlad Plahotniuc, la sediul PD, filmată cu camera ascunsă, Igor Dodon ar fi recunoscut că primește lunar din Rusia câte 700.000 de dolari pentru întreținerea partidului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: