image
Sursa foto: privesc.eu

Moldovenii din întreaga lume se alătură protestului din 24 iunie; „Țara are nevoie de susținerea noastră”

Diaspora continuă să se mobilizeze și să iasă în stradă. Astfel, în mai multe orașe din întreaga lume duminică, 24 iunie, vor fi organizate proteste față de anularea alegerilor locale și invalidarea mandatului primarului ales, Andrei Năstase.

Moldovenii din diasporă spun că sunt alături de cei care vor protesta mâine la Chișinău.

Un protest va fi organizat și la Bruxelles: „Haideți să le arătam suportul protestatarilor din Chișinău. Duminică, la orele 13:00, la monumentul Congress Column, de lângă Gara Centrală. Curtea de Apel a confirmat - votul locuitorilor capitalei nu mai contează. Guvernarea din Moldova se transforma într-o dictatură pe față, fără masca democrației și a parcursului european”.

protest Bruxellesprotest Bruxelles

Totodată, în stradă vor ieși și moldovenii din Padova, Italia, care organizează un protest în susținerea locuitorilor municipiului Chișinău și primarului ales, Andrei Năstase.

„Flashmob în susținerea validării mandatului noului primar general al capitalei, Andrei Năstase, și în susținerea părinților, soților, șotiilor, fraților, surorilor și a copiilor noștri rămași în țară, cărora le-au fost încălcate drepturile de cetățean, le-au fost furate voturile fiecărui cetățean, celor care l-au votat pe Andrei Năstase. Ne întâlnim duminica, 24 iunie, ora 12:30 în fața consulatului RM din Padova, Via Milazzo 22. De fiecare din noi depinde viitorul tarii noastre”, spun organizatorii.

Și diaspora de la Roma, Italia, se alătură protestelor, acolo moldovenii vor ieși în stradă la ora 13:00, ora Moldovei - 14:00.

protest Romaprotest Roma

S-au mobilizat și moldovenii din Germania care vor organiza un protest față de regimul de la Chișinău.

„Fac apel către toți moldovenii din Germania și mai ales la cei din regiunea Frankfurt. În vâltoarea evenimentelor ce se petrec la Chișinău și în Moldova, haideți să dăm dovadă de patriotism,curaj și unitate! Haideți să demonstrăm lumii întregi că ne tragem din neamul dacilor și suntem demni că ne-am născut în Moldova! A venit timpul să fim uniți, țara are nevoie de susținerea noastră! Să ieșim la protest împotriva regimului Plahotniuc și să arătăm că nouă ne pasă de viitorul țării noastre! Propun să organizăm protestul în fața Consulatului Moldovei de la Frankfurt, pe 24 iunie, la ora 13:00. Să fim uniți și să trezim în noi spiritul de luptători, luptători pentru viitorul țării noastre – MOLDOVA”, spune Vitalie Cernăuțanu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: