image
Sursa foto: Profimedia

Roger Federer, mai aproape ca oricând de retragere: "E mai bine să spui stop"

Roger Federer (41 de ani) nu mai figurează în clasamentul ATP, actualizat în cursul zilei de luni, iar tenismenul elvețian a transmis că se gândește din ce în ce mai mult la retragerea din activitate.

Federer este considerat unul dintre cei mai mari jucători de tenis din istorie, cu 20 de titluri de Grand Slam cucerite de-a lungul carierei sale. Elvețianul a condus ierarhia mondială mai mult de cinci ani, însă problemele medicale și vârsta îl fac pe Roger Federer să se gândească serios să pună capăt activității sportive.

"Iubesc să câştig, dar, dacă nu mai eşti competitiv, e mai bine să spui stop. Nu cred că mai am nevoie de tenis. Sunt fericit cu alte lucruri acum, mă bucură să îi văd crescând pe băieţii mei, sunt super-fericit când fetele mele vin acasă cu o notă bună.

Tenisul e încă o parte din mine, dar nu mai înseamnă identitatea mea. Vreau să rămân un om de succes, vrea să pun multă energie în ceea ce fac, dar aceste lucruri se pot realiza şi în afara sportului. Ştiu că o carieră profesionistă nu poate dura la infinit şi sunt ok cu asta", a spus Roger Federer, pentru publicaţia olandeză Algemeen Dagblad.

Pe 22 septembrie 1997, Federer era la locul 803 mondial. Ulterior, el a fost pe prima poziţie a clasamentului timp de 310 săptămâni, iar săptămâna trecută mai era locul 97 ATP.

Federer, care speră să mai joace o dată la Wimbledon, prevede să revină în competiţie cu ocazia Laver Cup (23-25 septembrie la Londra), apoi în circuitul ATP la turneul de la Basel (24-30 octombrie). Elveţianul, cu 20 de turnee de Mare Şlem câştigate, care în august va împlini 41 de ani, a suferit în ultimii ani mai multe operaţii la genunchi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: