image
Sursa foto: Bloomberg Finance

Uniunea Europeană a aprobat fonduri de 18 milioane de euro pentru Iran

Uniunea Europeană a aprobat fonduri de 18 milioane de euro pentru dezvoltarea Iranului, inclusiv pentru sectorul privat, pentru a diminua efectul sancţiunilor SUA şi a salva acordul nuclear, scrie Reuters.

Anunţul face parte din eforturile blocului european de a susţine acordul nuclear cu Iranul, din care SUA s-au retras în mai, notează News.ro.

Uniunea Europeană lucrează pentru a menţine comerţul cu Iranul, care a ameninţat că nu va mai respecta acordul nuclear dacă nu va observa beneficii economice. Federica Mogherini, şefa diplomaţiei auropene, a declarat că blocul european doreşte cooperarea cu Iranul. "Noul pachet va îmbunătăţi relaţiile economice în zone care vor beneficia direct cetăţenii noştri”, a declarat ea.

Blocul european va aloca opt milioane de euro pentru sectorul privat din Iran, inclusiv pentru asistenţă pentru întreprinderile mici şi mijlocii. Alte opt milioane de euro vor fi alocaţi pentru proiecte de protecţia mediului, iar două milioane de euro pentru lupta cu drogurile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: