image
Sursa foto: Getty Images

Ruptură la PSG! Atacul stelar va fi istorie

PSG este lider autoritar în Franța și o forță în creștere în Europa, dar apele nu sunt deloc liniștite și clubul este pe cale să sufere o lovitură importantă, în prima perioadă de transferuri. Izolat de Neymar și Mbappe și sătul de atmosfera creată de antrenorul Thomas Tuchel, Edinson Cavani este mai aproape ca niciodată de o plecare de pe Parc des Princes.

La PSG, Neymar, Cavani și Mbappe au format, din 2017, unul dintre cele mai redutabile atacuri ale Europei, însă lucrurile nu mai stau deloc "ca pe roze". În această săptămână, L'Equipe, cea mai prestigioasă publicație sportivă din Franța, a efectuat o analiză statistică a relației membrilor celui mai scump trio din toate timpurile.

"Se simte singur și fără sprijin", scrie ziarul din Hexagon, același care scrie că uruguayanul ia în calcul o despărţire de echipa la care evoluează din 2013. Atletico Madrid, Manchester United şi Real Madrid sunt echipele care urmăresc atent ce se întâmplă la PSG, susţine sursa citată.

Picătura care a umplut paharul nemulţumirii pentru vârful de 31 de ani a venit în weekend, când a fost schimbat după doar 40 de minute în meciul câştigat cu 5-0 în faţa lui Olympique Lyon. Cavani a fost jucătorul sacrificat de Tuchel, pentru a-l introduce pe Kehrer în locul eliminatului Kimpembe, iar sud-americanul nu a primit deloc bine decizia antrenorului.

De altfel, fostul atacant al lui Napoli nici nu a participat la bucuria de final, o altă dovadă că relaţia sa cu restul vestiarului nu este cea mai bună.

În plus, mai notează jurnaliştii francezi, şi relaţiile de joc cu partenerii din atac sunt aproape inexistente, fapt susţinut de cifre. Doar 0,5% dintre pasele lui Neymar şi 5% dintre cele ale lui Kylian Mbappe merg către Cavani. În schimb, brazilianul îi oferă 25% dintre pasele sale fostului jucător de la Monaco. La rândul său, 35% dintre pasele francezului îl au ca destinatar pe cel mai scump fotbalist din istorie.

Transferat în 2013, de la Napoli, Edinson Cavani este cel mai bun marcator din istoria clubului, cu 175 de goluri. În acest sezon, a reuşit deja 6 goluri şi două pase decisive, în 8 apariţii în toate competiţiile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: