Breaking News

image
Sursa foto: Getty Images

Gest fără precedent: croaţii donează TOŢI banii încasaţi după Cupa Mondială! Dalic, atac dur la adresa politicienilor

Naționala condusă de Zlatko Dalic a reușit cea mai mare performanță din istoria Croației și a ajuns până în finala Cupei Mondiale din Rusia.

Grație acestei performanțe, Modric și compania vor fi răsplătiți cu aproximativ 23 de milioane de euro, dar banii nu vor ajunge în posesia jucătorilor ci vor fi donați în scopuri caritabile. Selecționerul Zlatko Dalic a fost cel care a confirmat acest lucru, într-o scrisoare deschisă publicată pe contul său de facebook și în care îi atacă fără menajamente pe politicienii croați, pe care îi consideră responsabili pentru situația precară a țării.

Președintele Kolinda Grabar-Kitarovic (50 de ani) a fost una din figurile importante ale Cupei Mondiale din Rusia, toţi membrii guvernului croat au venit îmbărcaţi în tricouri ale naționalei Croaţiei după calificarea istorică obţinută de Modric&Co în finala Cupei Mondiale, iar toate aceste gesturi au impresionat o lume întreagă. Mai puțin pe selecționerul Zlatko Dalic, care e convins că totul n-a fost decât o încercare de a câștiga capital politic.

Extrem de deranjat de modul în care toată lumea vrea să profite de pe urma succesului naționalei, Dalic a publicat pe contul său de facebook o scrisoare deschisă în care le cere politicienilor "să stea deoparte" de echipa de fotbal a Croației. Tot acolo, Dalic anunță că finalista CM 2018 va redirecționa toți banii obținuți de pe urma turneului din Rusia către copiii croați care n-au avut niciodată parte de o vacanță.

"Această generație a arătat că o echipă poate ajunge pe cele mai înalte culmi indiferent de țara din care face parte, buget sau modul în care arată stadioanele. Scriu aceste rânduri din cauza situației dificile în care se află Croația. Croația este cea mai săracă țară din Uniunea Europeană (nr. a treia cea mai săracă, după Bulgaria și România, din cele 28 care aparțin UE), guvernată de unii oameni considerați ca fiind membri ai unei organizații criminale. Croația este țara din care milioane de oameni au plecat în ultimii 20 de ani. Azi, în Croația, mulți oameni nu reușesc să-și acopere nevoile de bază, tinerii nu-și permit să-și plătească educația, sistemul sanitar se prăbușește iar cel juridic este corupt.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: