image
Sursa foto: mai.gov.md

VIDEO: Momentul în care procurorii, ofițerii SPIA și SIS descind la Aeroportul Internațional Chișinău și Avia Invest

Ministerul de Interne a făcut publice imagini cu momentul perchezițiilor de la Aeroportul Internațional Chișinău și SRL „Avia Invest”.

Au descins procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Principal, în comun cu angajații Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și Serviciul de Informații și Securitate.

Operațiunea a avut loc în cadrul a trei cauze penale inițiate cu privire la neglijenţa în serviciu, abuzul de serviciu și trecerea ilegală a frontierei de stat, unde sunt vizate persoane fizice precum și factori de decizie din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și a Serviciului Vamal.

Urmare a perchezițiilor efectuate în sediile și încăperile de serviciu, au fost ridicate materiale, obiecte, documente și suporturi informaționale, precum și alte probe care confirmă comiterea faptelor prejudiciabile.

În continuare se întreprind toate măsurile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanţelor pe cazul dat.

Acțiunile SPIA se înscriu în obiectivul prioritar stabilit de viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase față de acte de corupție și abuzuri și se derulează în spiritul cooperării loiale cu celelalte instituții ale statului cu atribuții legale pe linia combaterii criminalității.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: