image
Sursa foto: cnn.com

Patru bărbați, puși sub acuzare pentru doborârea MH17 în spaţiul aerian al Ucrainei, provocând moartea a 298 de persoane

Patru persoane au fost puse sub acuzare miercuri pentru doborârea unei aeronave MH17 a companiei Malaysia Airlines în anul 2014, în spaţiul aerian al Ucrainei, provocând moartea a 298 de persoane.

Cei patru bărbaţi sunt au fost puşi sub acuzare pentru uciderea celor 298 de persoane care se aflau la bordul aeronavei doborâte.

Autorităţile olandeze au inculpat trei bărbaţi de naţionalitate rusă, Igor Girkin, Sergey Dubinsky şi Oleg Pulatov şi un ucrainean, Leonid Kharchenko şi au emis mandate internaţionale de arestare pe numele lor.

Aeronava de pasageri MH17 zbura pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur când a fost doborâtă în spaţiul aerian al Ucrainei.

Procesul este programat să înceapă în Olanda, în data de 9 martie 2020. Conform anchetatorilor olandezi, cei patru suspecţi „au jucat un rol semnificativ în uciderea celor 298 de civili” şi se aflau în estul Ucrainei în noaptea atacului, scrie Mediafax.

Cei patru bărbaţi sunt consideraţi responsabili pentru transportarea rachetei Buk folosită pentru doborârea aeronavei MH17 în zona regiunii Doneţk din estul Ucrainei, zonă de conflict între forţele ucrainiene şi grupările separatiste, susţinute de Rusia.

Aeronava companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit în iulie 2014. Toate cele 298 de persoane aflate la bord au fost ucise, 196 dintre acestea fiind cetăţeni olandezi.

Autorităţile olandeze au transmis că Rusia nu a cooperat în cadrul anchetei şi că nu se aşteaptă ca autorităţile ruse să predea suspecţii. Adminstraţia de la Moscova a anunţat că nu are încredere în rezultatele investigaţiei internaţionale.

„Rusia nu a putut lua parte la investigaţie, deşi şi-a exprimat interesul pentru acest lucru încă de la început”, a declarat miercuri Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin.

Deşi autorităţile olandeze şi australiene consideră că Rusia este responsabilă pentru doborârea aeronavei, preşedintele rus Vladimir Putin a transmis că Administraţia de la Moscova nu a avut nimic de-a face cu „această tragedie teribilă”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: