image
Sursa foto: Digi24.ro

15 copii au decedat în Siria în ultima lună din cauza frigului şi a lipsei de îngrijiri medicale

Cel puţin 15 copii şi-au pierdut viaţa în Siria în ultima lună din cauza frigului şi a lipsei îngrijirilor medicale, a anunţat marţi UNICEF.

Treisprezece dintre aceşti copii aveau vârsta de sub 1 an.

Cel puţin opt copii, majoritatea mai mici de patru luni, au decedat în tabăra de refugiaţi de la Rukban, în sud-vestul ţării, unde 45.000 de oameni trăiesc în condiţii precare, într-o zonă îndepărtată din deşertul sirian, relateaz[ Agerpres.ro.

În provincia estică Deir Ezzor, alţi şapte copii au murit după ce familiile lor au fugit din zona Hajin, un bastion jihadist, din cauza violenţelor intense, care au obligat în jur de 10.000 de persoane să se refugieze începând din decembrie.

„Familii în căutare de securitate (...) aşteaptă zile întregi în frig, fără adăpost sau produse de primă necesitate", arată UNICEF.

„Vieţi ale unor bebeluşi continuă să fie retezate de probleme de sănătate care pot fi prevenite sau tratate. Nu există scuze pentru aşa ceva în secolul al XXI-lea", a subliniat directorul UNICEF pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, Geert Cappelaere.

„Fără asistenţă medicală de încredere şi accesibilă, protecţie şi adăpost, tot mai mulţi copii vor muri în fiecare zi la Rukban, Deir Ezzor şi în alte părţi ale Siriei", a avertizat Geert Cappelaere. „Istoria ne va judeca pentru aceste decese absolut evitabile", a adăugat el.

Conflictul care devastează Siria din 2011 a provocat peste 360.00 de morţi şi o gravă criză umanitară, obligând milioane de oameni să ia calea exilului, în interiorul sau în afara ţării.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: