image
Sursa foto: fdm.md

Cristina Balan, vicepreședinte al PD, agreată în calitate de ambasador în SUA; Decizia finală îi aparține lui Dodon

Comisia de politică externă și integrare europeană a Parlamentului a aprobat candidatura Cristinei Balan în calitate de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii.

Anunțul a fost făcut la puțin timp după ce șeful PD, Vladimir Plahotniuc, a declarat că Balan ar putea fi noul ambasador al țării noastre la Washington.

Candidatura ambasadorului desemnat urmează a fi aprobată de Guvern și ulterior numită prin Decret de președintele Igor Dodon.

Balan este vicepreședinte al PD din aprilie 2017. Potrivit lui Plahotniuc, în partid aceasta ar fi responsabilă de domeniul relațiilor externe.

Anterior, Cristina Balan a fost director general al Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova, fondată de Plahotniuc.

Anterior RISE Moldova a scris că Cristina Balan a reprezentat în 2008 și compania cipriotă Daranian Holdings Ltd. care a cumpărat Întreprinderea de Stat Complexul hotelier Codru cu suma de 50,3 milioane de lei, proprietate, care ulterior a fost transferată către Finpar Invest SRL, controlată de Plahotniuc.

Totodată, în mai multe tranzacții, Balan a reprezentat Power Investment LLC, unul dintre offshore-urile care până la sfârșitul anului 2010 au controlat Finpar Invest.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: