image
Sursa foto: facebook.com/craneniinoi

PD, scut pentru președintele raionului Anenii Noi, care a amenințat cu moartea un om de afaceri, iar acum se declară victimă

Fracțiunea parlamentară a PD a ieșit astăzi în apărarea președintelui raionului Anenii Noi, Sergiu Rapcea, care, conform spuselor democrații, ar fi fost intimidat de anumite persoane pentru a-și da demisia.

„A fost amenințat cu pușcăria”, a spus deputatul PD Alexandru Jizdan, stârnind râsete cu replica sa. Or, Rapcea este cel care a fost filmat anterior cum agresa și amenința un om de afaceri.

Mai mult, deputatul PD, Alexandru Jizdan, a cerut audierea ministrului de Interne, Andrei Năstase, privind pretinsele acte de intimidate. Propunerea PD a fost însă respinsă și a stârnit reacții din partea mai multor deputați.

„Solicităm audierea ministrului de Interne Andrei Năstase, pentru a prezenta explicații referitor la situația președintelui raionului Anenii Noi, Sergiu Rapcea, care e forțat să renunțe la funcția pe care o deține. Pe 21 iunie, președintele organizației PAS l-a amenințat că o să-l bage la pușcărie. Pe 22 iunie, a fost sunat de o persoană necunoscută și chemat la o stație PECO, fiind intimidat de o persoană care a spus că reprezintă o structură de forță și că dacă nu vrea să stea la pușcărie, să-și dea demisia”, a spus Jizdan, în cadrul ședinței Parlamentului.

În replică, deputatul PSRM Vlad Bătrâncea a menționat că însuși Rapcea, în repetate rânduri, a amenințat oameni, a dat afară persoane care nici nu se aflau în subordinea lui, a recurs la intimidări și agresiuni, presând oamenii să facă campanie electorală pentru PD.

„Nu am știut că Rapcea are nevoie de apărare. Noi nu odată am sesizat cazuri în care el amenința oamenii, venea la instituții și personal elibera oameni care nu se aflau în competența lui, a presat cetățenii să facă campanie, avem colegi care au fost intimidați cu răfuiala fizică. Avem dovezi și toate sunt la Procuratură. Rapcea a avut un comportament foarte neadecvat”, a declarat Bătrâncea.

Și președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu, a trecut în revistă acțiunile lui Sergiu Rapcea.

„Acest individ, care încearcă repede să se victimizeze, știm eroismele lui, cum s-a folosit de poliție, dse procuratură, există imagini video cum agresa un antreprenor. Îi promitem acestui individ al PD o justiție corectă, să vină să-și spună oful și justiția își va face treaba. În rest totul e fum”, a declarat Grosu.

Alexandru Jizdan a cerut deputaților să nu-l utilizeze calificări precum „individ” la adresa lui Rapcea. Totodată, a respins toate acuzațiile, menționând că nu au existat intimidări în perioada campaniei pentru parlamentare.

Într-un final, cererea de audiere a ministrului de Interne a fost respinsă.

Amintim că, recent, Jurnal TV a difuzat imagini cu un incident din 2018, în care apare Sergiu Rapcea, pe atunci președinte al organizației PD. Acesta ar fi agresat și amenințat cu moartea un om de afaceri din cauza faptului că nu a renunțat la planurile sale de a pune pe roate o afacere care i-ar fi făcut concurență unei afaceri similare pornite de Rapcea.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: