image
Sursa foto: IPN

Cornelia Cozonac îndeamnă jurnaliștii să fie solidari și să boicoteze conferințele de presă ale PD

Jurnalista Cornelia Cozonac, președinta Centrului de Investigații Jurnalistice, îndeamnă presa să se solidarizeze cu posturile TV8 și Jurnal TV și să boicoteze conferințele de presă ale PD.

„Dragi colegi jurnaliști, haideți să dăm dovadă de solidaritate și să boicotam conferințele de la PD, dacă tot ni se spune de la tribune oficiale că e spațiu privat. Dacă e spațiu privat, de ce se vorbește acolo de treburile publice, de grija partidului pentru cetățeni?”, afirmă Corneliu Cozonac.

„E spațiu privat, spune Candu, deci, să fie privat, în treaba lor, să nu mai ia bani de la bugetul public, să nu mai aiba treabă cu inițiativele publice, să nu mai aiba treabă cu votul cetățenilor”, a adăugat președinta Centrului de Investigații Jurnalistice.

Precizăm că echipei postului Jurnal TV i-a fost interzis ieri accesul la briefingul tradițional de marți al Partidului Democrat, la care am mers pentru prima dată după concediul forțat care a durat două luni. Un gardian de la sediul formațiunii a motivat că nu am avea acreditare. Asta deși chiar PD a emis astfel de permisiuni pe numele a doi reporteri şi doi operatori Jurnal TV.

De asemenea, în sediul partidului condus de către Vladimir Plahotniuc nu au putut intra, a patra oară, nici colegii noștri de la TV8.

Preşedintele Parlamentului, care este și unul dintre vicepreședinții PD, Andrian Candu, a declarat că accesul unor televiziuni în sediul formațiunii a fost interzis pentru că acestea ar prezenta o singură opinie. Asta în condiţiile în care Jurnal TV a cerut comentarii şi reacţii de fiecare dată când a fost vizat vreun reprezentant al acestui partid.

Noutăţile partenerilor

comentarii: