image
Sursa foto: jurnal.md

Plahotniuc prinde la curaj!

În fața neputinței de la Chișinău, Al Capone de Grozești, cel care până nu demult era considerat doar o amintire grotească, trage tot mai mult sforile pentru a reveni din nou la butoane.

În ultima perioadă, la Istanbul au început să zboare tot mai des pionii fideli care i-au mai rămas lui Plahotniuc. Inclusiv foști deputați, dintre care unul, într-o frumoasă seară de vară din 2020, primea în casa socrului său dintr-o suburbie a capitalei o geantă cu 900 de mii de dolari pentru a schimba partidul. Cel care transmitea geanta era și el deputat la ora aia și fost ministru. Deși totul e bine știut și documentat, nimic nu li s-a întâmplat celor doi corupți.

Un alt pasager constant pe această cursă e de pe tărâmurile lui Plahotniuc și-a făcut de-a lungul timpului mizerii de ajuns pentru cel puțin 10 condamnări la pușcărie. Este însă și el neatins.

Așadar, în timp ce sluga sa devotată Șor se ocupă cu destabilizările, Plahotniuc se ocupă cu organizarea. În special în vederea alegerilor locale.

Există cel puțin 2 partide ce în ultima perioadă cumpără la greu aleși locali, primari sau consilieri, cu sume ce variază de la câteva mii de lei până la sute de mii. Ambele sunt conduse de indivizi crescuți de Plahotniuc și care nu au de unde să dețină astfel de sume de bani. Unii vin pe filiera rusă, alții sunt aduși de cărăușii lui Plahotniuc.

Ce se întâmplă nu este deloc de glumă. În timp ce Șor are rolul de a întărâta spiritele și de a îndrepta atenția în direcția aia, în liniște, oamenii Moscovei și Plahotniuc cumpără oameni la bucată, pentru a câștiga alegerile locale din toamnă.

Și la mijloc iarăși este vorba de corupție și trădare. Pe care justiția patriei nu o vede nici măcar de această dată.

Alexandru Cozer

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: