image
Sursa foto: Getty Images

Man. City, cei mai mulţi jucători în sferturile CM: Guardiola şi-a depăşit propriul record

Manchester City este clubul cu cei mai mulţi jucători în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Rusia. Campioana Angliei a stabilit şi un nou record în istoria CM: are 11 fotbalişti în sferturi, ceea ce înseamnă că o echipă întreagă poate fi alcătuită din jucătorii lui City.

Ederson, Walker, Kompany, Danilo, Stones, Mendy, Fernandinho, Delph, De Bruyne, Sterling şi Gabriel Jesus sunt cei 11 fotbalişti ai lui City care au ajuns în această fază a competiţiei.

City şi Real Madrid au fost cluburile cu cei mai mulţi jucători, 16, la actualul CM, însă madrilenii mai au doar şase fotbalişti ajunşi în sferturile de finală.

Pentru managerul lui City, Pep Guardiola, este al doilea Mondial consecutiv când echipa sa trimite cei mai mulţi jucători în primele opt formaţii. În 2014, Bayern Munchen, antrenată atunci de Guardiola, avea zece jucători în sferturi, iar City a bătut în acest an chiar recordul fostei echipe a antrenorului catalan.

În semifinale, Manchester City va avea maximum nouă jucători, iar în finală cel mult opt, în condiţiile în care fotbaliştii "cetăţenilor" se vor mai întâlni şi între ei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: