image
Sursa foto: ms.gov.md

Franța a donat alte 12 generatoare de curent electric R. Moldova

Guvernul Republicii Franceze, prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, a donat Ministerului Sănătății alte 12 generatoare de curent electric, în valoare de 245 611 de euro. Evenimentul de transmitere oficială a donației a avut loc miercuri, 21 decembrie, transmite MS.

Astfel, 12 instituții medico-sanitare publice spitalicești republicane, municipale și raionale vor fi dotate cu grupuri electrogene, necesare în cazul eventualelor întreruperi de curent electric.

Generatoarele vor fi distribuite Spitalului Clinic de Boli infecțioase „Toma Ciorbă”, Spitalului Clinic Bălți, Spitalului de Stat, Spitalului Clinic de Traumatologie și Ortopedie, Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie, spitalelor de psihiatrie, din Chișinău, Bălți și Orhei, spitalelor raionale din Glodeni, Fălești, Cantemir și Dondușeni.

În total, Republica Franceză a oferit țării noastre, la solicitarea Ministerului Sănătății, 29 de generatoare de curent electric, dintre care 17 au fost recepționate în luna martie curent.

Noutăţile partenerilor

comentarii: