image
Sursa foto: arnnewscentre.ae

O fetiță de 4 ani, care pleca în Austria pentru o operație la inimă, a decedat la bordul zborului Chișinău-Viena

O fetiță de 4 ani și 8 luni, care urma să suporte o intervenție la o clinică medicală din orașul Linz, a decedat, după ce starea sa s-a agravat în timpul zborului de la Chișinău spre Austria.

Responsabilii de la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău au venit cu informații detaliate despre acest caz.

Potrivit informațiilor oferite de ei, fetița a fost internată în stare foarte gravă, pe data de 9 octombrie 2018, în instituția medicală menționată.

Ea avea insuficiență cadiacă globală, faza teminală pe fondal de maladie cardiacă congenitală severă. Copila a fost suportat mai multe intervenții chirurgicale pe cord, ultima fiind efectuată în vară la clinica medicală din orașul Linz.

„După reîntoarcerea în țară în luna septembrie, starea pacientei s-a agravat progresiv, iar la 9 octombrie a anului curent a fost internată la Institutul Mamei și Copilului, unde s-au întreprins toate măsurile necesare de diagnostic şi tratament conform ghidurilor şi protocoalelor clinice în vigoare. Pe data de 18 octombrie 2018 la rugămintea şi iniţiativa mamei s-a organizat o televideoconferinţă сu specialiștii cardiologi din țara noastră și medicul cardiochirurg care a operat copilul în Clinica din or. Linz, Austria, a decis de a organiza transferul copilului în Clinica unde a fost operat anterior”, se arată în comunicatul emis de Institutului Mamei și Copilului.

IMC//FACEBOOKIMC//FACEBOOK

Pe data de 27 octombrie 2018, echipa de specialişti reanimatologi din orașul Linz era pregătită pentru a prelua copila. Aceasta, printre care erau medici din Austria, a examinat fetița și a decis că stare este stabilă pentru a fi transportată.

Din nefericire, în timpul zborului, starea pacientei minore s-a agravat. Medicii, care o însoțeau la bord, au încercat să o resusciteze, dar fără succes.

Noutăţile partenerilor

comentarii: