image
Sursa foto: Hepta

O pictură murală de Banksy, care face trimitere la Brexit, acoperită în mod misterios cu schele

O pictură murală realizată de Banksy, ce prezintă o stea de pe drapelul UE spartă cu o daltă de un muncitor, a fost acoperită în acest weekend de schele.

Opera de artă a apărut pe clădirea Castle Amusements, din Marea Britanie, în anul 2017. Muralul care făcea trimitere la Brexit devenise un reper pentru Dover, portul de feriboturi care face legătura între Marea Britanie și Franța, notează CNN.

În 2017, proprietarii clădirii, familia Godden, au declarat că „analizează opţiuni pentru păstrarea, îndepărtarea sau vânzarea” operei de artă, potrivit Agerpres. În prezent, nu este clar dacă pictura a fost acoperită cu vopsea sau îndepărtată pentru a fi vândută. Familia Godden a pierdut anterior o luptă în instanţă la Curtea Supremă, după ce a încercat să vândă o altă pictură murală realizată de Banksy.

Compania Deal Scaffolding a precizat că i s-a cerut să furnizeze schele pentru lucrările care se desfăşoară la clădire, însă „nu era la curent cu existenţa unui scop specific”. Mai mulți internauți au semnalat pe rețelele de socializare că opera lui Banksy a fost acoperită de schele.

Banksy și-a început cariera făcând graffiti pe clădirile din Bristol, Anglia, și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți artiști. Lucrările sale oferă de multe ori perspective satirice ale realității.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: