image
Sursa foto: Getty Images

Primele rezultate după tragicul accident de la Leicester: Motivul pentru care s-a prăbușit elicopterul

Ancheta declanșată după tragicul accident de la Leicester, în urma căruia și-a pierdut viața patronul fostei campioane a Angliei, a oferit primele rezultate.

Elicopterul, la bordul căruia se afla miliardarul Vichai Srivaddhanaprabha, nu a răspuns comenzilor pilotului, după cum se arată într-un comunicat remis mass-media, de către Air Accidents Investigation Branch (AAIB) din Anglia.

”După decolarea de pe King Power Stadium, elicopterul a virat spre dreapta, deși pilotul a făcut manevre pentru a vira spre stânga”, se arată în respectivul document al organizației engleze, citat de www.leicestermercury.co.uk. Ceea ce nu s-a elucidat âncă este motivul pentru care s-a produs această disfuncție, cea care a dus până la urmă la prăbușirea elicopterului. În urma tragediei, englezii au cerut controale de siguranță la toate elicopterele similiare, cu accent pe elicea de la spate. Anchetatorii au mai aflat că în ziua accidentului s-au mai efectuat zboruri din Surrey până la Battersea, iar apoi la terenul de antrenament al lui Leicester. Ei au mai contrazis și ipoteza că elicopterul s-ar fi ciocnit cu o drona a poliției în aer.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: