image
Sursa foto: captură

Deși a fost bătut cu bestialitate, David Davitean nu aprimit ajutor medical

David Davitean, fiul președintei diasporei armenești din Republica Moldova, Venera Gasparean, stă singur într-o celulă, de o săptămână, fără să i se acorde ajutor medical, deși a fost bătut cu bestialitate, afirmă avocatul acestuia. Astfel, Davitean a adresat o cerere administrației Penitenciarului nr. 13 din Chișinău, unde se află. El se plânge de dureri insuportabile, provocate de fracturi, și solicită să i se facă investigații medicale și să beneficieze de tratament.

Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor confirmă printr-un comunicat că, în dimineața zilei de 21 iunie, David Davitean a fost găsit bătut. Potrivit instituției, el a fost examinat de către medicul generalist al închisorii, iar mai apoi - consultat și de mai mulți specialiști de la Institutul de Medicină Urgentă. Totodată, se mai adaugă că deținutul a refuzat să fie examinat de către medicii legiști. Avocatul familiei Gasparean-Davitean susține însă că lui David Davitean i s-a acordat ajutor medical abia când au venit două ambulanțe.

Avocatul familiei Gasparean-Davitean mai spune că, în ziua incidentului, David Davitean a fost plasat într-o celulă separată și de atunci nu l-a vizitat niciun doctor. Din acest motiv, el solicită printr-o cerere să i se acorde ajutor medical. Apărătorul consideră că David Davitean trebuia să fie spitalizat, dar nu adus înapoi în pușcărie chiar în aceeași zi.

Avocatul Alexandru Botnariuc a mai spus că David Davitean a suferit multiple traumatisme și are vânătăi pe tot corpul. Asta după ce în jur de 10 persoane l-ar fi bătut cu diverse obiecte, în special în regiunea capului. David Davitean a încercat să se apere cu mâinile, iar în consecință acestea i-au fost fracturate, la fel și nasul. Nu se cunoște deocamdată cine l-a bătut pe David Davitean, însă mama acestuia, Venera Gasparean, este convinsă că Vladimir Plahotniuc ar fi pus la cale uciderea fiului ei. Șeful PD nu a răspuns la telefon pentru a comenta situația.

Amintim că, în 2016, David Davitean a fost condamnat de prima instanță la 16 ani de pușcărie pentru mai multe infracțiuni. Davitean spune că arestul său a fost pus la cale de către Plahotniuc, pentru a-l determina pe killerul Vitalie Proca, fostul său cumnat, care este deţinut în orașul Tulcea, să declare în scris că nu-l cunoaşte pe oligarh. Afirmația a fost confirmată de către Proca în interviul pentru Jurnal TV. Plahotniuc a respins acuzațiile. Pronunțarea deciziei finale în cazul Davitean a fost amânată pentru 13 septembrie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: