image
Sursa foto: captură Jurnal TV

„Vocile democrației” - o nouă campanie marca Jurnal TV

Anunțăm lansarea unei noi campanii marca Jurnal TV - „Vocile democrației”, proiect sprijinit de Ambasada Statelor Unite ale Americii. Echipa de filmare a postului nostru de televiziune va merge prin sate și orașe, unde va discuta cu cetățenii despre alegerile parlamentare.

Cum vede omul de rând procesele democratice, aflăm din reportajul semnat de colegul nostru Adrian Prodan.

Fără a sta mult pe gânduri, am mers la piața din oraș, unde se adună oamenii. Cei mai dornici de vorbă sau dovedit a fi bătrânii. Pe mulți din ei i-am găsit pe marginea străzii, în așteptarea vreunui cumpărător.

Chiar dacă alegerile parlamentare sunt aproape, puțini oameni cunosc esența evenimentului. Chiar dacă au cunoștințe sumare în domeniul politicului, așteptările oamenilor sunt mari. Toți vor să scape de nevoi.

Când vine vorba de politicieni, părerile sunt exprimate fără echivoc. În schimb, nu-i cunosc pe liderii locali, care vor candida pe circumscripțiile uninominale din Hâncești pentru alegerile din februarie.

În timp ce unii pensionari din Hâncești vând busuioc sau morcov pe marginea drumului, în speranța că vor câștiga un leu pentru a-și acoperi nevoile, unii dintre baronii locali, care visează să devină parlamentari, se plimbă cu mașini de zeci de mii de euro.

Printre aceștia e și primarul orașului, Alexandru Botnari, exponent al Partidului Democrat, plasat să candideze pe o circumscripție de aici. Omul declară senin că va fi deputat, dar un program nu are, deocamdată...

În schimb, i-a bucurat pe localnici cu două străzi redenumite în cinstea unor rude de ale sale. O altă stradă, o altă rudă a edilului de Hâncești. De această dată, este vorba despre soacra primarului, pe nume Nadejda Odobescu.

Solicitat să explice situația cu străzile în cinstea rudelor, Alexandru Botnari ne-a declarat că ”nu este decizia lui personală, ci a consilierilor locali”.

Pentru un loc în viitorul parlament va candida, din partea PD-ui, și președintele raionului Hâncești, Ghenadie Buza.

Alte partide nu și-au desemnat, deocamdată, candidații. În total, în Republica Moldova sunt 46 de circumscripții uninominale. În municipiul Chișinău sunt 11.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: