image
Sursa foto: Dreamstime.com

Cum acoperă salariul minim din RM coșul de consum; Diferența este astronomică față de statele dezvoltate // CLASAMENT

Moldovenii cheltuiesc jumătate din salariul minim pentru produsele alimentare. Țara noastră se află aproape la coada unui clasament realizat de portalul Picodi, care a analizat situația din 52 de state ale lumii.

Experții au analizat opt grupe de articole alimentare de bază, universale, în 52 de țări ale lumii, și le-au confruntat cu salariul minim pe economie din acele țări.

Rezultatele studiului au arătat că, în unele țări, valoarea salariului minim pe economie, abia ajunge pentru un mic coș de cumpărături.

Cele mai bune condiții cu privire la salariul minim pe economie, conform clasamentului, le putem găsi în Mare Britanie, Australia și Irlanda, unde prin luarea în considerare a prețurilor produselor de bază, un lucrător obișnuit cu salariul minim pe economie, va cheltui doar 7% din salariul său pe acest mic coș de cumpărături.

Mai sus de Republica Moldova, s-au plasat, conform clasamentului, chiar și Belarus, Pakistan sau Africa de Sud. Mai prost decât țara noastră sunt doar opt state.

La coada clasamentului se află filipinezii și nigerienii. Acolo, salariul minim pe economie este atât de mic, că nu ajunge nici pentru un coș de cumpărături cu alimentele cele mai de bază.

clasamentclasament

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: