image
Sursa foto: Getty Images

Afacere de 168 milioane: Schimbul anului în fotbalul mondial: pe cine ia Juve la schimb cu Dybala

Juventus e decisă să facă tot posibilul pentru a-l readuce pe Paul Pogba, iar pentru acest lucru ia în calcul chiar un schimb spectaculos. Campioana ultimelor 7 sezoane din Serie A e dispusă să-l dea la schimb la Manchester United pe unul dintre cei mai căutați atacanți ai momentului, Paulo Dybala, care a mai primit oferte în această vară.

Despre revenirea lui Pogba la Juventus s-a mai vorbit și după Cupa Mondială din această vară, când mijlocașul a devenit campion cu naționala Franței.

Deși Manchester a plătit 105 milioane de euro pentru "repatrierea" lui Pogba în 2016, acum echipa lui Mourinho e gata să facă schimbul, deși Dybala are o cotă de piață puțin mai mare, și anume de 112 milioane de euro, însă presa britanică susține că toată afacerea se va cifra la 168 de milioane de euro.

Atacantul de 24 de ani a început mai slab acest sezon, pierzându-și locul de titular indiscutabil în trupa lui Allegri, iar pe aceste considerente, dar mai ales după venirea lui Cristiano Ronaldo, Juve ia în calcul să se despartă de el atâta timp cât valoarea sa de piață e una ridicată.

Potrivit publicației britanice Daily Mail, argentinianul ar lua în calcul deja această variantă, iar momentul prevăzut pentru mutare ar fi în fereastra de transferuri din iarnă.

Pe de altă parte, nici Pogba nu a confirmat dacă va rămâne pe Old Trafford, refuzând de fiecare dată subiectul. În plus, agentul său l-ar fi oferit de mai multe ori cluburilor de top, chiar de la începutul acestui an, ceea ce denotă că Pogba nu e atât de fericit la Manchester.

Atât Pogba, cât și Dybala au fost pe lista Barcelonei și a lui Real Madrid în această vară, însă în ceea ce-l privește pe Pogba, Juve consideră că acesta ar agrea o revenire la clubul unde a arătat cea mai bună formă a carierei. În plus, italienii se gândesc că Pogba ar face cuplu bun cu Ronaldo într-o nouă tentativă a lui Juventus de a câștiga Champions League.

"Diavolii roșii" l-au curtat intens pe Dybala, așa că și pentru ei ar fi o afacere bună dacă ar reuși, în sfârșit, să și-l adjudece, mai ales că și Jose Mourinho ar câștiga în ceea ce privește creativitatea în atac.

11 trofee a cucerit Paul Pogba de-a lungul carierei profesioniste. Cu Juventus are 4 titluri de campion al Italiei (2013, 2014, 2015, 2016), două Cupe ale Italiei (2015, 2016) și două Supercupe ale Italiei. Cu Manchester United a câștigat Cupa Ligii Angliei (2017) și Europa League (2017). Cu naționala Franței a câștigat Cupa Mondială (2018).

Paulo Dybala (24 de ani) joacă la Juventus din 2015, când Palermo a primit în schimbul său 40 de milioane de euro, bonusuri incluse.

Conform sursei citate, Dybala ar fi și pe lista lui Maurizio Sarri, care l-ar vedea drept piesa perfectă în atacul lui Chelsea.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: