image
Sursa foto: The National

Nuntă regală în Marea Britanie: Prinţul Harry și actriţa Meghan Markle se căsătoresc astăzi

Lumea întreagă e cu ochii pe Marea Britanie, unde va avea loc astăzi nunta anului, între prinţul Harry, unul dintre cei mai populari membri ai casei regale şi actriţa americană Meghan Markle. Povestea lor de iubire a crescut sub ochii lumii întregi, aşa că şi nunta e urmărită cu deosebit interes pe toate continentele.

Ceremonia religioasă va avea loc la Capela St. George de pe domeniul Castelului Windsor, unde prinţul Harry a fost botezat. Prinţii George şi Charlotte vor face parte din alaiul miresei care va fi condusă la altar de prinţul Charles.

După repetiţii îndelungate şi pregătiri minuţioase, oraşul şi castelul Windsor sunt gata pentru marea sărbătoare. De la militarii şi armăsarii regali care vor defila sub privirile zecilor de mii de oameni de pe străzi, până la aranajamentele florale din capela Sfântul Gheorghe şi din sala de festivităţi, totul aşteaptă ziua cea mare, când Harry şi Meghan vor deveni soţ şi soţie. Admiratorii casei regale au fost emoţionaţi când au aflat că Meghan va fi condusă la altar de prinţul Charles.

Cu mai puţin de 24 de ore înainte de nuntă, prinţul Harry a ieşit la o plimbare alături de fratele său prinţul William. Cei doi au salutat lumea adunată de zile bune în faţa castelului Windsor. Harry a primit un ursuleţ de la un fan şi a cunoscut în mulţime o altă Meghan. Schimbul de replici cu fetiţa a făcut deliciul presei britanice.

Prinţul Charles o va conduce pe Meghan la altar doar de la jumătatea bisericii. Acolo, i-o va încredinţa fiului său, Harry. Acesta va fi din nou, faţă în faţă cu aleasa inimii, după aproape 24 de ore. Viitorii miri şi-au petrecut noaptea în hoteluri de lux diferite, unde o cameră costă 1.500 de lire sterline şi de acolo vor veni separat la castel. Abia atunci vom vedea pentru prima dată şi rochia miresei. În schimb, ştim deja aproape tot despre tortul pe care l-au ales ea şi Harry.

Claire Ptak, designerul tortului regal: Avem un blat cu lămâie, cremă de lămâie şi cremă de unt şi bezea cu soc. E o cremă foarte uşoară şi pufoasă, mătăsoasă, foarte gustoasă. Textura este minunată, iar aroma reprezintă primăvara britanică. Perfect!

Sunt, de fapt, trei torturi de nuntă, iar cofetarilor le-a luat cinci zile ca să le pregătească. Prăjiturile de diferite dimensiuni vor fi aduse chiar în ziua nunţii la Windsor, unde vor fi decorate cu flori şi prezentate într-un mod inedit.

Aranjamentele florale vor include flori de sezon, dar probabil şi sălbatice.

Designerul ales de Harry şi Meghan pentru a împodobi capela unde va avea loc ceremonia religioasă şi sala de recepţii are printre clienţi Palatul Kensington şi casele de modă Alexander McQueen şi Christian Dior.

Philippa Craddock, designer floral: Aranjamentele florale sunt gândite să reflecte imaginea grădinilor şi a parcului din jur. Vor fi foarte lejere, bazate pe frunzele şi florile din aceste grădini, scrie Digi 24.

Desigur, cum va arăta totul e, încă, doar temă de speculaţii. La fel se întâmplă şi cu buchetul miresei.

Thomas Broom-Hughes, horticultor: Mă aştept ca Meghan Markle să fi ales, poate, ceva mai neaşteptat, poate un buchet mare în cascadă, care e tradiţional, dar revine la modă.

Meghan Markle va fi condusă de Protopopul de Windsor, David Conner, iar arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, va oficia ceremonia jurămintelor. Prinţul Harry urmează să decidă dacă va purta verighetă. Fratele lui, William, a ales să nu poarte un astfel de inel, scrie News.ro.

Dacă departamentul administrativ al Palatului Buckingham este responsabil cu organizarea nunţilor regale, de data aceasta Harry şi Markle sunt cei care se ocupă de ceremonie. Totuşi, ei sunt consiliaţi de secretarul privat al prinţului, Edward Lane Fox. Biroul administrativ este însărcinat cu aspectele ceremoniale ale zilei.

Ceremonia religioasă, muzica, florile, decoraţiunile şi recepţiile vor fi plătite de familia regală.

Noutăţile partenerilor

comentarii: