image
Sursa foto: Antena1.ro

Experiment al pompierilor: Un brad arde în doar 15 secunde

Pentru cei mici, dar şi pentru adulţi, una dintre bucuriile acestei perioade este împodobirea bradului. Dincolo de alegerea culorilor sau de opţiunea pentru un brad artificial sau natural, luminiţele joacă un rol aparte. Acestea din urmă pot ascunde însă capcane extrem de periculoase. Un brad uscat ia foc în doar 15 secunde, o demonstrează un experiment al pompierilor. Şi riscurile nu vin doar din instalaţiile luminoase, ci şi din locul în care instalăm pomul de Crăciun, relatează Observatorul.tv.

15 secunde. Atât durează ca bradul de Crăciun să se transforme într-o torţă. Iar într-un minut, spun specialiştii, întreaga încăpere poate să fie cuprinsă de flăcări. Instalaţiile luminoase, decoraţiunile colorate şi lumânările - pe cât sunt de frumoase pe atât pot fi de periculoase.

Pentru a evita o tragedie, scoateţi instalaţia din priză pe timpul nopţii şi atunci când plecaţi de acasă. Nu aşezaţi sub brad lucruri care ard uşor, iar darurile nu trebuie amplasate printre crengi.

Un raport al Inspectoratului pentru situații de Urgență arată că, în decembrie 2016, au avut loc 151 de incendii cauzate de instalații electrice defecte sau improvizate. În urmă acestor evenimente, 5 persoane au murit, iar mai multe au fost rănite.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: