image
Sursa foto: digisport.ro

Ronaldo şi Messi, ţintele ISIS, la Mondial: Imaginea macabră cu cei mai buni jucători ai lumii

Campionatul Mondial din Rusia e dominat şi de ameninţarea ISIS, care a lansat o nouă serie de ameninţări. De data aceasta, ţintele sunt cei mai buni jucători ai lumii, Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo.

"Terenul va fi acoperit cu sângele vostru!", e mesajul care e însoţit de o poză distribuită de un grup pro - ISIS. Imaginea îi arată pe câştigătorii ultimelor 10 Baloane de Aur într-un moment în care ar fi decapitaţi chiar pe teren.

Cu 12 zile în urmă, teroriștii de la ISIS își continuau propaganda și amenințau cu atacuri sângeroase la Cupa Mondială din Rusia. Membrii grupării au ieșit din nou în evidență cu o nouă postare în care apărea un poster cu sigla Cupei mondiale și un cuțit, făcând și un apel la susținătorii lor pentru a comite atentate, cu mesajul "Omorâți-i pe toți!".

Conform "SITE iltelligence", organizație care monitorizează activitatea teroristă, postarea aparține unui grup radicalizat din Franța. În aprilie, ISIS l-a amenințat chiar și pe președintele Rusiei, Vladimir Putin. Acea postare îl înfățișa pe Putin cu o țintă pe el și un jihadist ținând în mână o armă, iar în spatele său apărea o explozie pe un stadion. Pe poster scria: "Rusia 2018. Putin, necredinciosule. Vei plăti prețul pentru uciderea musulmanilor".

Meciurile de la Cupa Mondială se vor disputa în 11 orașe din Rusia, în perioada 14 iunie - 15 iulie.

În luna aprilie a acestui an, în cel de-al doilea oraș ca mărime, din Rusia, Sankt Petersburg, o valiză care a fost detonată la metrou, 14 oameni pierzându-și viața. Deflagrația a venit ca un răspuns după bombardamentele aeriene ale Rusiei din Siria.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: