image
Sursa foto: captură video

ISIS a revendicat atacul terorist de la London Bridge

Atacul terorist comis, vineri după-amiază, de un bărbat înarmat cu un cuțit a fost revendicat sâmbătă de gruparea jihadistă Statul Islamic (ISIS), scrie Reuters.

ISIS nu a prezentat dovezi pentru revendicare, dar atacatorul era un bărbat cunoscut autorităţilor britanice pentru activităţi teroriste.

Într-un mesaj transmis de agenţia de propagandă a SI, Amaq, se susţine că atacul soldat cu doi morţi şi trei răniţi în apropiere de London Bridge a fost executat de unul dintre combatanţii grupării jihadiste ca răspuns în urma apelului lansat de aceasta să fie atacate ţările ce fac parte din coaliţia antijihadistă.

Bărbatul care a comis, vineri, atacul din centrul Londrei, ucigând doi oameni și rănind alți trei, fusese condamnat pentru infracțiuni legate de terorism și era eliberat condiționat. Poliția Metropolitană a transmis că atacatorul care a fost împușcat mortal de forțele de ordine este Usman Khan, un tânăr de 28 de ani care fusese condamnat în 2012 pentru infracțiuni cu caracter terorist.

El a fost eliberat condiționat din închisoare în luna decembrie a anului trecut și purta o brățară electronică de supraveghere în momentul comiterii atacului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: