image
Sursa foto: agrostandard.ro

Focar de pestă porcină la Giurgiulești; A fost instituită carantină pentru 60 de zile

Un focar de pestă porcină africană a fost înregistrat în satul Giurgiulești din raionul Cahul. Într-o gospodărie individuală, care avea zece porci, trei au murit. Animalele moarte au fost arse, iar celelalte șapte au fost sacrificate și, la fel, arse.

În localitate s-a instituit carantina pentru 60 de zile. Au loc acțiuni de dezinfectare și profilaxie. La intrare au fost instalate filtre, unitățile de transport sunt verificate și dezinfectate. A fost interzisă circulația porcinelor, transmite IPN.

Ultimul focar de prestă porcină a fost înregistrat acum două săptămâni în raionul Vulcănești. Doi porci domestici au fost găsiți morți la marginea unui teren agricol situat la o distanță de 800 de metri de orașul Vulcănești.

Pesta africană nu este periculoasă pentru om, dar se răspândește repede în rândul animalelor și provoacă mari pagube materiale agriculturii. Dacă se confirmă virusul, animalele sunt nimicite, iar spațiile în care au fost ținuți porcii, perimetrul alăturat și ustensilele din gospodărie sunt dezinfectate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: