image
Sursa foto: Jurnal.md

Platforma DA și PAS vor participa ÎMPREUNĂ la următoarele alegeri parlamentare și locale generale

Consiliul Politic Național al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr s-a reunit astăzi, în ședință extraordinară. Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr anunţă că membrii săi vor participa alături de cei din Partidul Acţiune şi Solidaritate în cadrul alegerilor locale generale şi celor parlamentare parţiale din 20 octombrie. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unui briefing de presă.

„ Consiliul Politic Național al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr s-a reunit astăzi, 25 august 2019, în ședință extraordinară.

La 25 martie 2019, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate au semnat un Acord postelectoral al Blocului Politic “ACUM, Platforma DA și PAS”.

Articolul 10 din Acordul politic stipulează că formațiunile semnatare și-au asumat angajamentul de participare în alegeri locale generale din 2019 în cadrul Blocului electoral ”ACUM Platforma DA și PAS”.

Respectând litera și spiritul acestui Acord, având la bază poziția consecventă privind unificarea tuturor forțelor politice proeuropene, Consiliul Politic Național a adoptat astăzi decizia privind participarea Platformei Demnitate și Adevăr la alegerile locale generale și alegerile parlamentare parțiale din 20 octombrie 2019 în Bloc electoral cu Partidul Acțiune și Solidaritate.

Având ca principal deziderat continuarea tuturor activităților politice care au ca scop primordial dezoligarhizarea Republicii Moldova, reforma profundă a sistemului juridic și implementarea reformelor sociale și economice de care societatea are atât de mare nevoie, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr își asumă, prin decizia de astăzi, responsabilitatea publică față de votul acordat de cetățenii Republicii Moldova la data de 24 februarie 2019.

În foarte scurt timp vor fi înaintate instituțiilor cu atribuții în organizarea alegerilor din această toamnă toate documentele necesare pentru înregistrarea Blocului Electoral ACUM și vom finaliza în cel mai scurt timp procesul de identificare a candidaților comuni pentru alegerile locale generale și alegerile parlamentare parțiale programate să se desfășoare la data de 20 octombrie 2019.

Consiliul Politic Național al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr l-a mandatat pe președintele său, Andrei Năstase și Biroul Politic să coordoneze toate activitățile necesare implementării acestei decizii” , se arată scris în comunicatul emis de Platforma Demnitate și Adevăr.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: