image
Sursa foto: Profimedia

Captură imensă de narghilea și țigări de contrabandă: Doi șoferi și patronul unei companii de transport din RM, în judecată

Doi șoferi și proprietarul unei companii de transport internațional din Moldova au fost trimiși în judecată, după ce au fost prinși cu peste o tonă de narghilea și peste jumătate de milion de țigări de contrabandă.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), cei doi șoferi au fost prinși în primăvara lui 2023, la postul vamal Cahul, cu 300 kg de tutun de narghilea în autocar.

„Marfa a fost ridicată de inspectorii vamali din sistemul de climatizare montat în plafonul autocarului (în locuri special adaptate) de pe cursa Chișinău-București, la postul vamal Cahul, în prezența ambilor șoferi învinuiți. Controlul a fost efectuat după ce aceștia au evitat să declare-n vamă despre narghileaua ascunsă”, se spune în comunicat.

PCCOCS

Oamenii legii au efectuat percheziții în garajul din Chișinău al organizatorului contrabandei – proprietar al unei companii de transport internațional, de unde au ridicat alte peste 700 kg de tutun de narghilea și peste 400.000 de țigări. De la domiciliul învinuitului au mai fost ridicate alte peste 250.000 de țigări.

La solicitarea procurorilor PCCOCS, a fost aplicat sechestru pe trei mijloace de transport – autocarul folosit la tentativa de contrabandă și două mașini, inclusiv una de lux, folosite și ele la transportarea mărfii în Chișinău.

Cei trei riscă de la 4 la 10 ani de închisoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: