image
Sursa foto: AP

Guvernul a modificat regulile de înregistrare a navelor maritime în Republica Moldova

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi modificări la regulile de înregistrare a navelor maritime în Republica Moldova.

Potrivit noilor modificări, nava cumpărată sau construită în alt stat primește dreptul de a naviga sub pavilionul Republicii Moldova din momentul introducerii înscrierilor corespunzătoare în registrul navelor sau în catalogul naval şi al eliberării de către Agenția Navală a certificatelor provizorii care atestă acest drept.

Certificatele menționate sunt valabile până la finalizarea procedurii de înregistrare permanentă a navei şi eliberarea certificatelor ce atestă înregistrarea permanentă, dar cel mult șase luni.

Proiectul prezentat respectă prevederile legislației naționale şi nu intră în contradicție cu prevederile legislației UE. Implementarea prevederilor proiectului nu necesită cheltuieli financiare suplimentare din bugetul de stat.

Amintim că, în octombrie anul trecut, la bordul unei nave care circula sub pavilion moldovensc în apropierea Insulelor Canare a fost depistată o tonă și jumătate de cocaină. Aceasta obținuse provizoriu dreptul de a circula sub pavilion moldovenesc, având aviz de la Ministerul de Externe de la Chișinău.

Anterior și alte nave sub pavilion moldovenesc au fost implicate în diverse incidente.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: