image
Sursa foto: AP

Avertisment pentru cei care vor să se odihnească în Grecia: Risc major de contaminare cu un virus periculos

Autorităţile din Grecia au anunțat despre riscul contractării virusului West Nile pentru perioada de vară. Până în prezent au fost raportate un număr de 25 de cazuri, dintre care două persoane au decedat.

Se recomandă să se folosească îmbrăcăminte care să acopere cea mai mare parte a corpului şi, de asemenea, să folosească repelente şi spray atât pentru corp, cât şi pentru mediul înconjurător.

Regiunile afectate până în prezent sunt: Katerini, Topeiros Xanthi, Nestos Kavala, Larisa, Sofades Kaditsas, East Attica, Spata.

Virusul West Nile este un virus din familia Flaviviridae, care se găsește atât în regiunile tropicale cât și în cele temperate. Acesta infectează în principal păsările, dar este cunoscut că infectează și oameni, cai, câini, pisici, lilieci, veverițe, sconcși și iepuri domestici. Principala cale de infecție la om este prin mușcătura unui țânțar infectat.

Aproximativ 90% din persoanele infectate cu virusul West Nile nu prezintă niciun simptom.

Virusul West Nile are trei efecte diferite asupra oamenilor. Primul este o infecție asimptomatică, al doilea este un sindrom de febră ușoară numit febră West Nile; cel de-al treilea este meningita sau encefalita West Nile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: