image
Sursa foto: captură video

De la MAI, protestul s-a mutat în fața PrimărieI Chișinău; Oamenii cer DEMISIA lui Grozavu și explicații de la Codreanu

UPDATE 08.09 // După flashmobul din fața Ministerului Afacerilor Interne, protestatarii s-au mutat la Primăria Chișinău, acolo unde are loc ședința săptămânală a serviciilor primăriei.

Oamenii cer demisia viceprimarului Nistor Grozavu pe care îl acuză de mai multe ilegalități. Totodată, aceștia cer explicații de la primarul interimar Ruslan Codreanu de ce nu a anulat mai multe acte semnate de Grozavu pe care le consideră ilegale, inclusiv în legătură cu cazul construcției de pe strada Bogdan Voievod 1.

Precizăm că ușa de la intrarea principală în Primăria Chișinău este încuiată.

___

„Apărați poporul, nu uzurpatorul!”. Acesta este mesajul transmis de Mișcarea de Rezistență Națională care organizează la această oră un flashmob în fața ministerului Afacerilor de Interne.

Organizatorii spun că în acest mod vor să le spună reprezentanților forțelor de ordine că „sunt umiliți, sunt batjocoriți de Jizdani și Cavcaliuci atunci când sunt impuși să stea de gardă pentru a apăra proprietățile personale ale unor criminali și sediul PD”.

„Pe când, de fapt, ei au jurat credință poporului pentru apărarea drepturilor constituționale ale acestuia. De facto, ei sunt impuși să apere criminalii și hoții, care într-un stat de drept ar fi stat demult la pușcărie”, spun oamenii.

Anterior, Platforma DA, Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Liberal-Democrat au lansat un apel către polițiști:

„Stimați polițiști, faceți uz de prevederile clare ale Codului de etică şi deontologie al funcţionarului public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, adoptat prin Hotărârea de Guvern Nr. 629 din 08.08.2017, care stipulează la capitolul III. REGLEMENTĂRI SPECIFICE ALE CONDUITEI PROFESIONALE, punctul 9, următoarele:

„Funcţionarul public cu statut special trebuie să execute ordinele legale primite de la superiori. Totodată, el are dreptul să refuze executarea celor care sînt evident ilegale şi să comunice în scris şi motivat superiorului ierarhic astfel de situaţii. Acesta nu poate fi sancţionat sau prejudiciat pentru refuzul de a executa ordinele şi dispoziţiile ilegale”.

apel către polițiștiapel către polițiști

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: