image
Sursa foto: LobeLog

Donald Trump atacă din nou presa, spunând că este „adevăratul inamic al poporului”

Preşedintele american Donald Trump a lansat luni un nou atac la adresa presei, la o săptămână de la violenţele de dinaintea alegerilor intermediare din SUA, argumentând că informaţiile „false” au contribuit la furia din ţară şi declarând că presa este „adevăratul inamic al poporului”.

Trump a postat un mesaj pe Twitter: „Există o mare furie în ţara noastră cauzată în parte de informaţiile eronate, chiar false din presă”.

Apoi, a adăugat că media „trebuie să oprească evidenta ostilitate, să transmită ştiri corecte şi cinstite”.

Comentariile lui Trump vin în urma atacului de la sinagoga din Pittsburgh unde au fost ucise 11 persoane şi a ameninţărilor cu bombă asupra mai multor membri ai Partidului Democrat şi a redacţiei CNN, relatează AFP.

Violenţele au provocat o diviziune profundă a societăţii americane şi au ridicat o serie de întrebări legate de faptul că Trump ar trebui să-şi modereze tonul discursului.

Preşedintele CNN Jeff Zucker a declarat luni că un alt pachet suspect adresat CNN a fost interceptat într-un oficiu poştal din Atlanta. Zucker a anunţat că nu a existat un pericol iminent asupra redacţiei CNN.

Trump a condamnat atacul din Pittsburgh, catalogându-l drept un atac anti-semit, a denunţat violenţa politică şi a făcut un apel la unitate. Dar cu opt zile înaintea alegerilor intermediare, acesta şi-a continuat atacurile, criticând dur Partidul Democrat şi mass-media locală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: