image
Sursa foto: Epoch Time România

Matei Dobrovie: Noaptea ca hoții, justiția controlată de Plahotniuc a invalidat alegerile din Chișinău

Noaptea ca hoții, justiția controlată de oligarhul Plahotniuc a invalidat azi alegerile pentru primăria Chișinău. Asta în condițiile în care nu au fost raportate incidente majore care ar fi putut influența rezultatele scrutinului. Declarațiile au fost făcute de către deputatul de la București Matei Adrian Dobrovie, după ce Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a decis invalidarea alegerilor din 3 iunie.

„Nebunie totală. Două state capturate de frăția penală Dragnea-Plahotniuc. Democrația a fost suspendată și în Republica Moldova și în România. La noi s-au votat ieri modificări ale Codului de Procedură Penală cu dedicație pentru liderii majorității parlamentare, la ceas de noapte”, a adăugat parlamentarul român.

Totodată, Matei Adrian Dobrovie spune că în acest mod „Plahotniuc a aruncat la coș voturile chișinăuienilor pentru că nu-l vrea pe Andrei Năstase, reprezentantul forțelor cu adevărat pro-europene și anti-oligarhice PDA și PAS, la Primărie și se teme de schimbare. Sigur i-ar fi convenit mai mult un socialist de-al lui Dodon, dar, în ciuda manipulărilor și tacticilor de dezinformare,nu a reușit să-l impună”.

„Tehnic, și în Republica Moldova și în România mai e democrație, practic însă avem toate indiciile că ne apropiem de autoritarism. E datoria noastră să ne apărăm democrația și în stradă. Votul nu mai e suficient în fața unui asemenea asalt”, a mai spus deputatul de la București.

Noutăţile partenerilor

comentarii: