image
Sursa foto: Jurnal.md

„Plătind factura pentru curent, întreținem regimul separatist”; Deputați ACUM cer explicații de la Ministerul Economiei /DOC

Un grup de deputați din blocul ACUM Platforma DA și PAS au expediat un demers prin care solicită autorităților competente informații despre procesul de import a energiei electrice și consumul de gaz din partea regiunii transnistrene.

Demersul semnat de deputații Alexandru Slusari, Igor Munteanu, Maria Ciobanu și Arina Spataru este adresat Ministerului Economiei și Infrastructurii, precum și Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Legislatorii ACUM sunt nemulțumiți de modul în care sunt desfășurate concursurile de selectare a furnizorilor de import a energiei electrice, organizate sub egida Ministerului Economiei și Infrastructurii.

„Evenimentele respective, în opinia noastră, se desfășoară netransparent și în afară cadrului legal. Drept rezultat, deja mai mulți ani consumatorii de pe malul drept al Nistrului, achitând energia electrică, întrețin de fapt regimul separatist și contribuie la majorarea semnificativă a datoriilor țării pentru gazele naturale, livrate de concernul Gazprom”, afirmă deputatul Alexandru Slusari, vicepreședinte al Platformei DA.

Precizăm că datoria Moldovagaz față de Gazprom a ajuns la finele anului 2018 la cifra record de 6,2 miliarde de dolari SUA. O mare parte din datorie - peste 90% - este a regiunii separatiste transnistrene, care din anul 2006 nu achită niciun ban pentru gazul livrat de Gazprom.

curent sesizarecurent sesizare
curent sesizarecurent sesizare

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: