image
Sursa foto: kremlin.ru

Putin i-a felicitat pe liderii CSI de Ziua Victoriei: Le-a ignorat pe Maia Sandu și președinta Georgiei, Salome Zurabişvili

Vladimir Putin a transmis mesaje de felicitare în ajunul zilei de 9 mai liderilor din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Abhazia, Osetia de Sud, precum şi „popoarelor” Georgiei şi Moldovei.

Președintele rus a ignorat-o pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, precum și pe preşedinta Georgiei, Salome Zurabişvili, care este considerată un lider prooccidental, s-a opus guvernului şi a sprijinit protestele anti-Moscova de la Tbilisi.

„Astăzi, datoria noastră morală este să păstrăm cu sfințenie tradițiile de prietenie și ajutor reciproc moștenite de părinții și bunicii noștri, să nu permitem denaturarea adevărului istoric despre Marele Război pentru apărarea patriei, precum și justificările naziștilor, complicii lor. și moștenitorii ideologici actuali”, se spune în mesajul liderului de la Kremlin, transmite Ria Novosti.

Totodată, în felicitările sale, Putin a declarat că „în această zi importantă transmitem un profund respect şi recunoştinţă tuturor celor ale căror fapte de neegalat pe câmpurile de luptă şi munca dezinteresată pe frontul intern au făcut posibilă zdrobirea invadatorilor nazişti şi apărarea libertăţii pământului nostru natal", a transmis serviciul de presă al Kremlinului.

Amintim că ministrul Afacerilor Externe Nicu Popescu a anunțat că Republica Moldova va denunțat mai multe acorduri semnate în cadrul CSI care sunt incompatibile cu angajamentele noastre asumate pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Noutăţile partenerilor

comentarii: