image
Sursa foto: msmps.gov.md

Un bărbat din Leova a murit din cauza virusului AH1N1; Câte cazuri de gripă au fost înregistrate în ultima săptămână

Un bărbat de 53 de ani, din Leova, a murit din cauza virusului AH1N1. La momentul actual, în Republica Moldova, situația epidemiologică prin gripă este la nivel de intensitate joasă. Conform datelor parvenite din teritoriile administrative în săptămâna 04-10 martie 2019, au fost înregistrate 78 cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 16 confirmate de laborator.

Totodată, în perioada respectivă au mai fost înregistrate și 8791 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și 439 cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI).

Ponderea cazurilor SARI a constituit 4,5 % din numărul total de internări, indiferent de cauză, în instituțiile medico-sanitare publice teritoriale. Persoanele diagnosticate cu gripă au primit tratament conform protocoalelor clinice naționale.

De asemenea, în perioada de referință, în laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, 38 probe au fost investigate la prezența virusurilor gripale și non-gripale, prin metoda molecular biologică. 16 probe au fost pozitive la prezența virusurilor gripali (11–A(H1N1)pdm09 și 5–A(H3N2)).

În această perioadă a fost înregistrat un caz de deces a unei persoane de gen masculin, în vârstă de 53 ani, din raionul Leova, confirmat cu virusul gripal A(H1N1)pdm09.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: