image
Sursa foto: captură video

Reporteri de la Ziarul de Gardă, insultați și îmbrânciți de către paznicul Primăriei Chișinău

Agresările fizice și verbale la adresa jurnaliștilor devin tot mai frecvente. De această dată, două reportere de la Ziarul de Gardă au fost insultate și îmbrâncite de către paznicul Primăriei Chișinău. Angajatul a amenințat cu răfuială, întrucât, potrivit lui, jurnalistele nu aveau voie să se afle în curtea instituției publice.

Ziarul de Gardă scrie că reporterele au încercat să intre în curtea instituției în timp ce în fața Primăriei se desfășura un protest față de construcția unui centru socio-cultural în locul cafenelei „Guguță”. Contactat telefonic de către sursă, purtătorul de cuvânt al Primăriei și-a prezentat scuzele și a recunoscut că reporterii aveau voie să intre în curtea instituției.

Amintim că, acum câteva luni, și echipa de filmare a Jurnal TV a fost agresată de către un paznic al omului de afaceri Iuri Luncașu, un apropiat al oligarhului Plahotniuc. Bătăușul l-a lovit pe cameraman cu o lopată, fiind ulterior amendat cu 1.500 de lei. Filmările aveau loc în cadrul unei investigaţii cu privire la mai multe contracte cu statul, încheiate de una dintre firmele lui Iuri Luncaşu, şi creditele de milioane obţinute de la Victoriabank în schimbul unor gajuri cu valoare mult mai mică. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: