image
Sursa foto: jurnal.md

Procurorul Mirandolina Sușițcaia, cercetată pentru îmbogățire ilicită și abuz în serviciu, a fost suspendată din funcție

Procurorul Mirandolina Sușițcaia, cercetată penal pentru îmbogățire ilicită și abuz în serviciu, a fost suspendată din funcție. Decizia a fost luată de Consiliul Superior al Procurorilor, în cadrul ședinței de astăzi.

Se întâmplă după mai bine de un an, timp în care examinarea subiectului a fost amânată la mai multe ședințe ale CSP.

Unul dintre membrii Consiliului a avut o opinie separată privind suspendarea din funcție a Mirandolinei Sușițcaia. Președintele CSP nu a spus despre cine este vorba, așa cum subiectul s-a examinat cu ușile închise.

„Consiliului Superior al Procurorilor cu majoritatea voturilor a hotărât a admite demersul procurorului general interimar și a elibera acordul în vederea suspendării din funcție a procurorului la Procuratura Anticorupție, doamna Mirandolina Sușițcaia. A remite prezenta hotărâre procurorului general interimar pentru organizarea procedurilor administrative corespunzătoare”, a declarat Angela Mutuzoc, președinta CSP.

Decizia privind suspendarea din funcție a Mirandolinei Sușițcaia poate fi contestată în judecată.

Măsura de suspendare din serviciu a fost solicitată pentru perioada desfășurării urmăririi penale în privința acesteia. Demersul a fost formulat încă de fostul procuror general interimar, Dumitru Robu.

Mirandolina Sușițcaia a intrat în vizorul oamenilor legii în urma anchetelor publicate de Centrului de Investigații Jurnalistice, care a deconspirat implicarea procurorului în dosarul Laundromat și legăturile cu afaceristul Veaceslav Platon. În 2021, Mirandolina Suşiţcaia a fost delegată din Procuratura Anticorupție într-o altă instituție. Ei i-au fost retrase din gestiune dosarele în care figurează Veaceslav Platon, inclusiv dosarul ”Laundromatul rusesc”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: