image
Sursa foto: jurnaltv.md

Educatoarea care ar fi lovit și înjurat copiii de la o grădiniţă din Bălţi a revenit la serviciu

După ce, în luna martie, mai mulți copii de la o grădiniță din Bălți au fost maltratați și agresați verbal, dădaca a fost concediată fără dreptul de a ocupa o funcție în sistemul educațional, iar educatoarea a revenit la muncă, în aceeași grupă unde a activat anterior. S-a întâmplat chiar dacă anterior administrația instituției a declarat că a suspendat-o pe parcursul anchetei. Această decizie i-a nemulțumit pe mai mulți părinți, care spun că se văd nevoiți să caute o altă grupă sau grădiniță pentru copii lor, potrivit tvn.md.

„Despre cazul de la Bălți personal am monitorizat procesul de desfășurare a anchetei. De asemenea, este un proces în desfășurare la procuratură”, a declarat ministrul Educației, Anatolie Topală, pentru sursa citată.

Chiar dacă inițial directoarea grădiniței, Liliana Tcacenco, a declarat că educatoarea a fost suspendată împreună cu dădaca pe durata anchetei, într-o discuție privată cu unul dintre părinți a recunoscut că educatoarea a fost trimisă în concediu, iar recent a revenit.

După revenirea educatoarei, unii părinți s-au văzut nevoiți să-și mute copiii în alte grupe sau instituții din oraș.

„La o lună și jumătate de la acel incident revoltător în această grădiniță, educatoare este la postul de lucru, dădaca este concediată pe articol, aceasta este hotărârea Direcției de Învățământ, Tineret și Sport din Bălți. Vinovate sunt ambele, dar totul s-a plasat doar pe spatele ajutorului de educator. Am fost anunțată că unii și-au luat copii, alții și-au lăsat, dar cu teamă, cu frică”, a spus un părinte.

„Nu vreau să mă implic, o să-mi iau copilul din grupă și atât, adică nu văd rostul. Copilul nostru nu o să mai frecventeze grădinița dată, nici grupa, nici grădinița”, a menționat un alt părinte.

Primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin, a declarat pentru sursa citată că dacă educatoarea s-a întors la locul de muncă, înseamnă că nu s-a demonstrat vinovăția ei.

Amintim că, la începutul lunii martie, două angajate ale grădiniței nr. 38 din Bălți au fost acuzate că bat și înjură copiii. Procurorii au inițiat un proces penal, după ce au primit înregistrări audio din care se înțelege clar că copiii sunt pălmuiți și înjosiți.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: