image
Sursa foto: jc.md

Scandalul de la Teatrul „Luceafărul”: Regizorul Boris Focșa solicită dezmințire de la Jurnal de Chișinău

Boris Focșa, directorul Teatrului Republican „Luceafărul” și fost ministru al Culturii, nu a vrut să infirme sau să confirme spusele unor actori care îl acuză că a scris cerere de demisie, pe 28 septembrie curent, și că le interzice să mai joace 14 spectacole montate de el. Regizorul nu a vrut să vorbească cu reporterul Jurnal de Chișinău și a anuțat că intenționează să acționeze publicația în judecată.

Boris Focșa, directorul Teatrului Republican „Luceafărul” și fostul ministru al Culturii, nu a vrut să infirme sau să confirme spusele unor actori care îl acuză că a scris cerere de demisie, pe 28 septembrie curent, și că le interzice să mai joace 14 spectacole montate de el. Regizorul nu a vrut să vorbească cu reporterul Jurnal de Chișinău și a anuțat că intenționează să acționeze publicația în judecată.

Contactat de Jurnal de Chișinău, Boris Focșa nu a vrut să confirme sau să infirme spusele actorilor. Regizorul a declarat că a fost „murdărit din cap până în picioare”.

„Îmi telefonează lumea de la Moscova, București și mă întreabă despre cele scrise. Trebuie să vă informați, căci există un cadru legal în Republica Moldova. Altceva nu am ce să vă spun. Trebuia să îmi telefonați până la apariția articolului”, a spus regizorul.

El a mai spus reporterului că intenționează să dea în judecată Jurnal de Chișinău. Luni, publicația a primit „O notă informativă cu referire la informațiile publicate în ziar, ediția de vineri, 4 octombrie 2018”, în care se menționează că a fost creată o comisie cu participarea ministerului de resort, care a verificat veridicitatea informațiilor publicate în ziar.

„În urma verificărilor, Comisia a constatat că informațiile date publicității sunt eronate și nu corespund realității”, se menționează în același document.

În notă se arată că colectivul Teatrului „Luceafărul” solicită dezmințirea publică a „informației răspândite”. Publicăm mai jos nota informativă primită la redacție din partea colectivului Teatrului „Luceafărul”.

Amintim că printr-un ordin emis și semnat la 3 octombrie curent, dar care are indicată data de 3 septembrie 2018, Boris Focșa a cerut scoaterea 14 spectacole din repertoriul Teatrului „Luceafărul”, invocând lipsa actorilor, uzura decorurilor, costumelor și recuzitei.

„În legătură cu imposibilitatea de a fi prezentate spectacole din motivul lipsei actorilor și uzurii decorurilor, costumelor și recuzitei, ordon să se scoată din repertoriul teatrului următoarele spectacole: „Livada cu vișini”, „Luceafărul”, „Câinele grodinarului”, „Principesa Turandot”, „Consumatorul de onoruri”, „Cabaret Jaksonville”, „Eliza și lebedele”, „Frumoasa și Bestia”, „Hansel și Gretel”, „Aladin”, „Adam și Eva”, „Ciuleandra”, „Omul cel bun din Siciuan”, „Opera de trei parale”, se menționează în ordinul de mai sus.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: