image
Sursa foto: libertatea.ro

NORAD a anunțat că va monitoriza și în acest an călătoria lui Moș Crăciun în jurul lumii

Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD) a anunţat că va monitoriza şi în acest an călătoria pe care Moş Crăciun o va face în jurul lumii în noaptea de Ajun, tradiţie de peste şase decenii care nu va fi afectată de faptul că în SUA administraţiile federale sunt blocate parţial, scrie adevărul.ro.

Este o tradiţie care datează din anul 1955 şi poate fi urmărită aici.

„NORAD va continua tradiţia sa de 63 de ani de monitorizare a călătoriei lui Moş Crăciun în 24 decembrie.

Personalul militar care se ocupă de NORAD Track Santa este susţinut de aproximativ 1.500 de voluntari care fac programul posibil în fiecare an“, se arată pe contul de Twitter al NORAD.

Potrivit New York Post, bugetul Departamentului Apărării a fost aprobat de Congres în septembrie, ceea ce înseamnă că armata americană nu este afectată de shutdown. Statele Unite ale Americii se află, de sâmbătă dimineaţă, într-o perioadă de „shutdown“, blocare parţială a administraţiilor federale, după eşecul tentativelor de compromis între Congres şi Casa Albă cu privire la buget şi la finanţarea construirii unui zid la frontiera cu Mexic.

NORAD se ocupă în mod normal cu monitorizarea traficului aerospaţial pentru a descoperi eventuale pericole pentru omenire. Dar, de Crăciun, în fiecare an, se concentrează pe urmărirea unei personalităţi care reprezintă opusul oricărei ameninţări - Moş Crăciun.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: