image
Sursa foto: jurnal.md

Ajutorul pentru căldură în acest an va fi de 800 de lei și va fi oferit prin programul „Ajutor la contor”

Anul acesta, ajutorul pentru căldură pentru persoanele care se încălzesc cu lemne sau alt produs solid și au un venit sub nivelul coșului minim de consum, a fost majorat de la 700 la 800 de lei. Precizările au fost făcute de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, în cadrul unei conferințe de presă.

Compensația va fi oferită prin intermediul programului „Ajutor la contor”. Pentru aceasta, fiecare familie urmează să se înregistreze în sistemul electronic privind vulnerabilitatea energetică sau să apeleze la asistentul social. Ministrul a menționat că toate gospodăriile cu venituri mici care se încălzesc cu o sursă de energie solidă urmează să beneficieze de acest suport.

Vor beneficia de compensație, gospodăriile cu venituri sub nivelul coșului minim de consum, care este de 3963 de lei în mediul rural și 4663 de lei în mediul urban.

Sistemul de înregistrare pentru a primi compensații va fi lansat pe 1 noiembrie, iar termenul limită pentru înregistrare este 25 noiembrie pentru a beneficia de ajutorul lunar în luna noiembrie.

Estimările arată că aproximativ 255 de mii de gospodării vor beneficia de aceste compensații, iar bugetul alocat pentru întreaga perioadă, care cuprinde lunile noiembrie - martie, va fi de 1,2 miliarde de lei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: