image
Sursa foto: IPN

Tarifele pentru călătoriile interurbane ar putea fi majorate

Transportatorii auto solicită majorarea tarifelor pentru călătoriile interurbane cu cel puțin zece bani per kilometru. Solicitarea a fost înaintată ministrului Economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici în cadrul ședinței Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective.

Solicitat de IPN, directorul executiv al Uniunii Transportatorilor și Drumarilor din Republica Moldova, Eugen Daţco, a spus că solicitarea este în conformitate cu decizia Curții Supreme de Justiție de acum cinci ani, care obligase autoritățile să majoreze costul călătoriilor interurbane, după ce fusese date în judecată de către transportatori.

„În țara asta în decurs de cinci ani prețurile foarte mult au crescut la combustibil. Majorarea prețurilor la combustibil majorează cheltuielile transportatorilor”, a spus Eugen Daţco.

În cadrul ședinței Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective ministrul economiei a dat indicații să examineze solicitările și să lanseze discuții la subiect pentru a vedea dacă este întemeiată solicitarea.

Directorul executiv al Uniunii Transportatorilor și Drumarilor spune că ultima dată tariful pentru călătoriile interurbane a fost majorat în 2012, tot cu zece bani per kilometru.

În prezent tariful mediu este de 48 de bani per km.

Noutăţile partenerilor

comentarii: